Vandaag15januari 2022, kondigde deFederale Participatie- en Investeringsmaatschappijaan dat het een belang van 6,3% verwierf in het kapitaal van Ageas.

Ageas neemt kennis van de investering van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) en de interesse van de Belgische overheid voor de Groep. Zoals steeds, verwelkomt Ageas investeerders die interesse tonen voor het aandeel, en beschouwt dit als een teken van vertrouwen in de Groep, zijn management en strategie.

Als internationale verzekeringsgroep, zetten Ageas en zijn Belgische filiaal AG Insurance zich volop in om een actieve bijdrage te leveren aan de Belgische samenleving. Ageas is dan ook verheugd om vast te stellen dat de Belgische overheid met deze investering deze betrokkenheid en ook de toekomstmogelijkheden van de Groep erkent.

Van zodra Ageas de officiële transparantieverklaring ontvangen heeft, zal het een persbericht uitsturen in lijn met de geldende regelgeving.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo'n 45.000 werknemers en in 2020 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).